WILDSTARBERICHTEN
*wildstar-berichten* is een kunstblad dat opinies op een rij zet,
een blad dat uit de grote informatiestroom:destilleert,analyseert en becommentarieert.
*wildstar-berichten* is fris, jong, empatisch en bovenal: BANNERLOOS.

*ENTERTAINMENT*

bnnbnbnbnbnb

 



Un,dos,tres

23 april is het weer zover: la noche de la pasión, de warmste en zwoelste nacht van de lente.
Voor de elfde keer kunnen duizenden danslustigen zich uitleven op Latijns-Amerikaanse dans
en muziek. Kijken en luisteren mag ook natuurlijk. Op het programma staat een cocktail van
tango, salsa, merenque en flamenco. De allerbekenste genodigden zijn: Eugenia Usandivaras 
en Leo Calvelli, een wereldberoemd tangodanspaar, Bandoneonspeler Alfredo Marcucci, en
Sabor do Brasil, een Brazilliaanse percussiegroep.
Noche de la Pasión : 23 april in het Casino van Gent, Citadelpark. Info 09/2382630



Spoorzoeken in Gent

De Belgische kunstpaus Jan Hoet gooit de stad Gent dit voorjaar volledig overhoop.
Op bijna iedere straathoek proberen kunstenaars de bezoeker op het verkeerde been te zetten.
Uit het raam van een huis in het centrum vliegen de witte porseleinen borden je om de oren 
en klinkt gekijf. Het is geen echtelijke twist, maar een kunstwerk van de Franse kunstenaar
Patrick Lebret. Spectaculair is ook de installatie van de Italiaanse Vedova Mazzei die met behulp
van wetenschappers een tornado probeert te creëren in een glazen kubus.
Atelier van Lieshout laat een reusachtig Playmobil-mannetje stervend op een plein liggen.
 En kunstenaar John Körmeling maakt het onmogelijk om al deze kunstwerken terug te vinden.
Hij heeft namelijk het plan om alle wegwijzers en verkeersborden uit Gent te verwijderen.
Epicentrum van de tentoonstelling is het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst(SMAK)
Over the edges,smak, Gent, 1 april tot 30 juni. Info:oo.32.9.2211703



*Wildstar-quiche*
met geroosterde groenten, hoofdgerecht voor 4 personen

1 rode paprika in repen,1courgette met schil in repen, 1 aubergine in repen, 3el olijfolie, 1/2 el proven-
caalse kruiden, 3 eieren, 1,25dl creme fraiche, 150gr zachte geiten kaas verbrokkeld, 1 teen knoflook
uitgeperst, zout, vers gemalen peper, bladerdeeg, takje tijm,rozemarijn en salie,ovenschaal 26cm doorsnee.

Oven voorverwarmen op 225graden . Paprika, courgette, en aubergine in braadslede met 2el olie en
kruiden omscheppen. Groenten in het midden van de oven ongeveer 30min. roosteren.
Eieren loskloppen met de creme fraiche,75gr geitenkaas en knoflook,zout en peper erdoor.
Deeg uitrollen en de taartvorm bekleden,deeg met vork inprikken. Helft van de groenten op het
deeg leggen,eierenmengsel erover schenken en de rest van de groenten en geitenkaas erover verdelen.
Taart in het midden van de oven ongeveer 40min. bakken. Uit de oven de rest van de olie over de taart heen 
sprenkelen en garneren met takjes kruiden.







Uit de Wildstar-Garden:
-BEGLUUR-DE-NATUUR-
wekelijkse update over het reilen en zeilen van de
Zanzibar Wonderboom
Zanzibar Wonderbomen gingen deze week de grond/ brievenbus in.
(mail voor gratis zaad)
bbvbvbvb

wildstar3036